14 Ekim 2016 Cuma

Gitmek İstemeyeceğiniz Dünyadaki En Tehlikeli 10 Su





10- Fukuşima - Japonya
Eğer Japonya kıyılarında yüzmeyi ya da balık tutmayı planlıyorsanız sizlere gideceğiniz bölgeyi 2 kere kontrol etmenizi öneririm. 2011 yılında sahilde bulunan Fukişima Nükleer Santrali bölgede meydana gelen tsunami sonrası ciddi anlamda zarar görmüş ve radyoaktif madde salınımı yapmıştı. 



9- Mumbai Plajları - Hindistan
Hindistan'daki plajlar, dünyanın kirlilik oranı en yüksek plajlarından sayılmakta. Hem suda hem de sahilindeki kirlilik çeşitli sağlık problemlerini beraber getirmekte. Buna rağmen bir çok insan bu plajlarda vakit geçirmekte ve denize girmektedir.




8-Recife - Brezilya
1931’den beri 100’den fazla köpek balığı saldırısı olmuş ve 30 ölüm meydana gelmiştir. Bu saldırıların çoğu Brezilya’da idi. 



7- Amazon Nehri
Söz konusu tehlikeli sular olunca balta girmemiş ormanların ortasından geçen Amazon Nehrini konuşmadan olmaz. Amazon nehri sürpriz olmayacak şekilde tehlikeli. Fakat bu durum sizin tahmin ettiğinizden biraz daha farklı. 



6- Shenzhen - Çin
Hong Kong'un karşısında bulunan Shenzhen plajı hem yerli hem de yabancı insanlar için oldukça popüler bir plaj. Fakat bu popülerlik ve plajdaki bu kalabalık oldukça tehlikeli. Hem plaj hem deniz ağzına kadar dolu olmakta




5- Boa Viagem Plajı - Brezilya
1992-2009 yılları arasında 60 köpek balığı saldırısına sahne olan plaj kara listedeki bir diğer yer. 



4- Güney Çin Denizi - Çin
Güney Çin Denizi Çin'in güneyinde bulunan kapalı bir denizdir. Bu deniz stratejik konumu ve sahip olduğu rezervler ile bir çok ülke tarafından izlenmektedir. 




3- Wharfe Nehri - İngiltere
İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde bulunan Wharfe isimli bu küçük nehir sahip olduğu doğal özelliklerle ile oldukça tehlikeli. 



2- Drake Geçidi - Güney Amerika
Eğer Panama kanalı yapılmadan önce doğudan batıya geçmek isteseydiniz '' Drake '' geçidini kullanmanız gerekmekteydi. Drake geçidi günay Amerikada bulunmakta ve Pasifik ile Atlantik  okyanusunun birleştiği noktada yer almakta. Buradaki hava koşulları orayı inanılmaz derecede tehlikeli duruma getiriyor. Yaşanan güçlü rüzgarlar ve fırtınalar denizde seyahat eden yük ve yolcu gemileri için adeta çok korkutucu.



1- Citarium Nehri - Endonezya
Citarium Nehri dünyanın en kirli nehri olarak adlandırılıyor. Çünkü burası adeta bir çöp nehri. Zaman içerisinde insanoğlunun sorumsuzluğu ve yetersiz önlemler burasını dünyanın en pis sularından biri yapmıştır. 
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum