13 Ekim 2016 Perşembe

İzlenmesi Gereken 5 Bilim Kurgu Filmi



Prometheus (2012)

IMDb: 7.1
Bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.


Yerçekimi / Gravity (2013)

IMDb: 8.0
Dr. Ryan Stone ilk uzay görevine çıkmıştır. Görev arkadaşı emekliliğe hazırlanan astronot Matt Kowalsky'dir. Son görevleri sırasında hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşırlar ve mekikleri parçalanır. İki astronot uzayın soğuk ve sonsuz karanlığına doğru savrulurlar. Nasa ile iletişimleri kopmuştur ve oksijenleri hızla tükenmektedir. İki astronotun zamana karşı yarışarak yörüngede ve hayatta kalma mücadelesi başlar.



Frekans / Frequency (2000)

IMDb: 7.3
Eğer zamanda geriye gidip hayatınızı sonsuza kadar değiştiren bir olayı tersine çevirme şansınız olsaydı, bunu yapar mıydınız? 
Ve bu ne olurdu? Polis memuru John Sullivan'ın (Jim Caviezel) başına gelen bir mucize ona gizemli geçmişinin kapılarını aralar. 
John, 30 yıl önce ölen babası Frank ile iletişim kurabildiğini farkeder. Fakat geçmişi değiştirerek, annesinin, yani Frank'in karısının esrarengiz bir şekilde öldürülmesini de içeren bir seri gizemli ölüm zincirini tetikler. 



Tetikçiler / Looper (2012)

IMDb: 7.5
Gelecek zamandayız; 2072'de. Zamanlar arasında yolculuk gerçek olmuş, ama yasa dışı olarak karaborsacıların eline düşmüştür. Teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birinden kurtulmak isterlerse onu 30 yıl geriye, 2042'ye göndererek "Looper" adı verilen bir grup suikastçıya öldürmesi için "paketler". Bu grupta yer alan suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de zengin hayatı gayet yolunda gitmektedir; ta ki karşısına öldürmesi için 2072'den gelen yaşlı Joe çıkıncaya kadar...
Rian Johnson'ın yazıp yönettiği bilimkurgu aksiyonunun başrollerini Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor. Yapımcılar ise Ram Bergman ve James D. Stern.



Azınlık Raporu / Minority Report (2002)

IMDb: 7.7
Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip "precog"lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir.


Disqus Yorumları Yükle

0 yorum