6 Kasım 2015 Cuma

En İnanılmaz Hapishane Kaçışları



John Dillinger
1930’lu yıllarda birçok banka soygunu gerçekleştirerek ABD’yi kasıp kavurdu ve yakalanınca kaçmanın imkansız olduğu düşünülen ve içinde ülkenin en tehlikeli suçlularının bulunduğu “Crown Point” hapishanesine atıldı.
Hapisteyken birkaç saatte yonttuğu ve daha sonra ayakkabı boyasıyla siyaha boyadığı bir tahta parçasını gardiyanlara tabancaymış gibi göstererek ateş edeceğine dair tehditler yağdırdı ve herkesi bir odaya kilitledikten sonra hapishane müdürünün yepyeni arabasını alarak kaçtı.


Charles Victor Thompson
Eski sevgilisini ve onun yeni erkek arkadaşını öldürmekten dolayı idam cezasına çarptırılınca riskli bir kaçış planı yaptı.
İlk etapta hücresine gizlice gömlek ve pantolon gibi günlük kıyafetler soktu.
Daha sonra avukatıyla bir görüşme yapma talebinde bulundu ve görüşme odasına girer girmez avukat gelmeden hızlıca kıyafetlerini değiştirdi ve kilitli olmayan kapıdan çıkıverdi. 
Çıkışta gardiyanlar tarafından durdurulan Charles Thompson’a kimlik sorulsa da, hiç paniklemeden soğukkanlılıkla hapishane kimliğini göstererek gardiyanları kandırdı ve elini kolunu sallaya sallaya dışarı çıktı.


Alfred George Hinds, Alfie Hinds (Mücevher Hırsızı) 
Hapse atılır atılmaz kilidin anahtarının şeklini tek bakışta ezberledi ve bir taklidini oluşturdu. 
8 ay sonra tekrar yakalandığında ona özellikle hiçbir anahtarı göstermediler, o da tüm suçlamaları reddederek dava açtı.
Fakat sinsice planladığı üzere; dava sırasında tuvalete gitme izni istedi, kelepçelerden kurtuldu ve önceden hazırladığı bir kilitle gardiyanları tuvalete kilitleyerek yok oldu.


Richard McNair
Üç dedektif ile beraber tutulduğu karakol odasındayken şans eseri bulduğu bir dudak balsamını bileklerine sürerek kayganlaşan kelepçeleri çıkardı ve kaçtı. 
Kısa bir süre sonra tekrar yakalansa da atıldığı hapishanenin havalandırma borularını kullanarak kurtulmayı başardı.
Yüksek güvenlik seviyesine sahip bir hapishaneye kapatıldı ve burada posta çantalarını tamir etme işinde çalıştırılırken, bir gün çantalardan birinin içine kurnazca girdi ve beklemeye başladı.
Tahmin ettiği üzere bir yük kaldıracı gelmiş ve bütün çantalarla birlikte onu da dışarıdaki depoya götürmüştü.
Kaçışından hemen sonra her yerde aranmaya başlanan ve bir polis memuru tarafından durdurulan kimliksiz Richard Lee McNair, laf cambazlığı yaparak sadece polisi inandırmakla kalmadı, aynı zamanda yön tarifi de aldı.


Frank Morris, Clarence Anglin ve John Anglin
Issız bir ada üzerinde inşa edilen ve çok kötü şartları olduğu için 1963’te kapatılan Alcatraz hapishanesi, hiçbir mahkumun kaçamadığı, korkunç bir hapishaneydi.
Fakat 1962'de bir gece yarısı üç mahkum, elektrikli süpürge motorundan yaptıkları matkaba benzeyen bir aletle hücrelerindeki betonu deldikten sonra en yakın havalandırma borusuna, oradan da çatıya tırmandılar. 
Çatıya ulaştıktan sonra su borularına tutunarak aşağıya indiler ve yaptıkları bir botla San Francisco’ya doğru kaçtılar.
Ayrıca kaçtıkları, sabaha kadar anlaşılmaması için kendi saçlarını kullanarak maketler yapıp üstlerini örtmüşlerdi.

Alfred Wetzler ve Rudolf Vrba
Bir milyondan fazla Yahudinin Naziler tarafından fırınlarda pişirilerek, gaz odalarında zehirlenerek veya tıbbi deneylerde kullanılarak öldürüldüğü Auschwitz katliam kampında 2 esir olan Alfred Wetzler ve Rudolf Vrba katledilmemek için yakınlardaki bir odun yığının altına girerek saklanmışlardı. 
Koku köpekleri ve şeytan ruhlu askerler kampı sürekli olarak aradığı için Alfred ve Rudolf tam 4 gün boyunca hiç kıpırdamadan, ses çıkarmadan, aç ve susuz beklediler ve en sonunda 2 asker üniforması, 1 harita ve yeteri kadar konserve yiyecek çalarak 133 km. yürüyüp Polonya sınırına ulaştılar.




Disqus Yorumları Yükle

0 yorum