18 Kasım 2015 Çarşamba

Dünyanın En Tehlikeli 10 Şehiri

Cinayet oranının, ev soygunlarının, cinsel saldırılarının, sahtecilik vakalarının hiç azalmadığı ve uyuşturucu ticaretinin merkezi haline gelmiş bu şehirlerde aslında güvenilir istatistik raporlarını elde etmek çok zordur. Ama elde edilen bazı veriler ve yapılan tahminlerle bu şehirlerin Dünya'nın en tehlikeli şehirleri olduğunu anlamak kolaydır. Turistleri bırakın, yerlilerinin bile gezmesinin son derecede riskli olduğu 10 tehlikeli şehir sizlerle....



10)Rio de Janeiro, Brezilya
Gün geçtikçe güvenleşsede, cinayet oranı hala çok fazladır.




9)Detroit, Amerika
Yılda 100.000 kişiden 44'ü cinayete kurban gidiyor.




8)Grozni, Çeçenistan
Teroristler, mücahitler ve işgalci rus askerleri arasındaki çatışmalar bu şehri güvensiz kılıyor.




7)New Orleans, Amerika
Amerika'nın suç başkenti, yılda 100.000 kişiden 52'si cinayete kurban gidiyor.




6)Cape Town, Güney Afrika
Yılda ortalama 71.500 cinsel saldırı, 19.400 ev soygunu ve 13.900 sahtecilik vakası görülmektedir. Günde ortalama 50 cinayet olan Güney Afrika'da, cinayetlerin yarısı bu şehirde gerçekleşmektedir.




5)Mogadişu, Somali
BU şehrin 1. olmamasının tek sebebi, günilir bir istatistik raporunun olmamasıdır. Hala sürmekte olan iç savaş bu şehri güvensiz hale getirmektedir.




4)Bağdat, Irak
2003'deki Amerika işgalinde en az 650.000 suçsuz yaşamını yitirdi ve yüzbinlerce kişi zarar gördü. Bağdat'ta hala Amerikan işgalinin sebep olduğu karışıklıklar devam etmektedir.




3)Ciudad Juarez, Meksika
Yılda 100.000 kişiden 120'si cinayete kurban gidiyor. Meksika'daki cinayetlerin %50'si burada işleniyor.



2)Caracas, Venezuela
Uyuşturucu ticaretinin merkezi olan şehirde suç oranları çok fazladır. Yeterli istatistiksel bilgiye sahip olmak imkansızdır.




1)Gazze, Filistin
Hala sürmekte olan İsrail işgali, bu şehri güvensiz hale getiriyor. Her gün onlarca kişi katlediliyor ve suçsuz insanlar zarar görüyor. Paris olayı kadar ses getirmese de ölümler her geçen gün artıyor. İyi okumalar .
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum